ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Καταθέτουν στη ΓΑΔΑ «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση»

Προανακριτική: Καταθέτουν στη ΓΑΔΑ «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση»
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Καταθέτουν τελικά σήμερα το απόγευμα, με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ) οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Εκτός απροόπτου, ο «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει στις 16:00 και η «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30.

Στις 11:00πμ αναμένεται να συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προανακριτικής εξέτασης, ενόψει της λήψης των καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου ενώ ο «Μάξιμος Σαράφης» την Παρασκευή.

H εξέλιξη ήρθε μετά από την «κάλυψη» του Αρείου Πάγου στους προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, στην έγγραφη απάντηση του εποπτεύοντος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, τονιζόταν πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» είναι και αυτοί που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας εξελίχθηκε ένα μίνι θρίλερ με τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, με τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» να μην προσέρχονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν.

Στη συνέχεια διετάχθη η βίαιη προσαγωγή τους, μέχρι που ο Άρειος Πάγος έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» και οι καταθέσεις πήραν ξανά το δρόμο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ