Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά
Την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής από Μυτιλήνη και Χίο και τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στα νησιά, ζητά από την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «απόβαση των ΜΑΤ που λειτουργούν και συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής».
«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε την νυχτερινή απόβαση και την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μην γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
«Από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες», σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ..
«Οι δυνάμεις καταστολής αυτήν τη στιγμή λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον ηρωϊκό Μανταμάδο, στο Βροντάδο της Χίου, ως δυνάμεις κατοχής».
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας:
«Απαιτούμε:
• Να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.
• Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Για να εφαρμόσει την πολιτική και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εγκληματεί σε βάρος των νησιωτών».
Γιώργος Τσαγκαράκης: Επέστρεψε στις δημοπρασίες μετά τη σύλληψή του - Τι είπε για το Ευαγγέλιο
18:58
Οι ΗΠΑ συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του νεκρού Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί
18:46
Κρήτη: Νεκρός ο ηλικιωμένος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο
18:34
Άρση των κυρώσεων της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας
18:22