Νέες παραβιάσεις: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από πέντε νησιά του Αιγαίου
Μέσα σε 10 λεπτά, 2 τουρκικά αεροσκάφη που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι- για δεύτερη φορά σήμερα, Τετάρτη- τους Λειψούς- δύο φορές-, τους Αρκιούς και το Κουνέλι -νοτίως του Αγαθονησίου- ενώ 13 λεπτά αργότερα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα 2 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από:
-Το Φαρμακονήσι στα 22.000 πόδια, στις 15:44 μ.μ.,
-Τους Λειψούς στα 26.000 πόδια, τρία λεπτά αργότερα,
-Τους Αρκιούς στα 24.000 πόδια, στις 15:50 μ.μ.,
-Τους Λειψούς, ξανά, στα 24.000 πόδια, ένα λεπτό αργότερα και
-Το Κουνέλι- νοτίως του Αγαθονησίου, στα 24.500 πόδια , στις 15:54 μ.μ.
Στις 16:07 ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά στα 24.000 πόδια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9:55 το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 18.000 πόδια ενώ στις 15:12 το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Κάρπαθος: Έκλεψε ξενοδοχείο και επιχείρησε να φύγει με πλοίο - Αποδείχτηκε δραπέτης φυλακών
12:18
Ριπές άνω των 100 χλμ./ώρα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Άνδρο το επόμενο 48ώρο- Οι πιο επικίνδυνες ώρες
12:07
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Κάλαμο Λευκάδας
11:57
Κορινθία: Τραγωδία με 40χρονο στο Κιάτο - Έπεσε στο κενό από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου
11:46