ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοροναϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Γεννηματά – Κικίλια

Κοροναϊός: Τηλεφωνική επικοινωνία Γεννηματά – Κικίλια
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τον υπουργό Yγείας Βασίλη Κικίλια και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κοροναϊού στην χώρα μας.

Επίσης, ενημερώθηκε για τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί καθώς και για την ετοιμότητα νοσοκομείων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση του ιού και των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, «ψυχραιμία, όχι πανικός και αυστηρή τήρηση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου, είναι το τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί απ' όλους μας για την ασφαλή και πιο γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος».

Η επικοινωνία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τον υπουργό Υγείας έρχεται μετά την ανακοίνωση δύο ακόμη κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας -αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε τρεις.

Δεύτερο θύμα είναι το παιδί της 38χρονης επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο κρούσμα είναι μια 40χρονη γυναίκα από την Αθήνα.

Η 40χρονη είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία, όπως επιβεβαιώθηκε από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

Ήπια τα συμπτώματα της 38χρονης

H 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε χθες πως είναι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η επιχειρηματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε απομόνωση. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές ξεκίνησαν αγώνα για να διερευνηθούν άμεσα οι επαφές της 38χρονης από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα με αεροπορική πτήση.

Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν και οι συνταξιδιώτες της.

Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ