Πέτσας: Οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων Ελλάδας
«Η Ελλάδα δέχθηκε μία οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της», τόνισε μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Αντέξαμε», διαπίστωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «προστατεύσαμε τα σύνορά μας».
Ο ίδιος έκανε λόγο για 4.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου στα ελληνικά σύνορα και, όπως είπε, 66 άτομα έχουν συλληφθεί.
«66 άτομα πέρασαν και κρατούνται. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ», είπε, χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχάρη την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις για τις προσπάθειές τους και ανακοίνωσε πως ενισχύονται οι δυνάμεις τόσο στον Έβρο όσο και τα νησιά.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, στον Έβρο θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού, ενώ στα νησιά θα επιχειρούν πλέον 52 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα», διαμήνυσε, ενώ ερωτώμενος εάν μέσα στα σχέδια είναι και το κλείσιμο των συνόρων, επανέλαβε την ίδια φράση.
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59
Διαψεύδει ο Ρούμπιο ότι υπήρξε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην Αλάσκα
18:50
Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο - Στους 40 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος
18:42