ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος ΥΠΕΣ: Έχουν φύγει 76.358 πρόσφυγες από την Αδριανούπολη

Τούρκος ΥΠΕΣ: Έχουν φύγει 76.358 πρόσφυγες από την Αδριανούπολη
AP Photo/Emrah Gurel

Την εργαλειοποίηση του προσφυγικού ως μέσο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει η Τουρκία με την Άγκυρα να… υπερηφανεύεται για την αθρόα αποστολή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως «έως τις 9.55 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358».

Σε άλλη ανάρτησή του, το Σάββατο το βράδυ, ο Τούρκος ΥΠΕΣ ανέφερε ότι «έως τις 21:02 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 36.776».

Σήμερα, Κυριακή, το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.

Τα drone και οι θερμικές κάμερες εντόπιζαν συνεχώς ολιγομελείς ομάδες να βρίσκονται παράλληλα με τον φράχτη, από την πλευρά της Τουρκίας, προσπαθώντας να εντοπίσουν το σημείο εκείνο όπου δεν ήταν έντονη η παρουσία αστυνομίας και στρατού για να μπορέσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ