ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης δέχεται να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης δέχεται να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση. Ώστε η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση. Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης ακόμα αγνοείται. Αντί αυτού, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι: «Δυστυχώς όσο θετική και αν είναι η παρουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο κ. Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε:

- αυτονόητες αναφορές στη σημασία της φύλαξης των συνόρων, αλλά όχι στο πώς θα διαχειριστούμε χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών τις διογκούμενες ροές προς τα νησιά

- ευχολόγια για αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας

- παροχή κοινοτικών κονδυλίων για περαιτέρω δομές υποδοχής

- ενίσχυση των περιπολιών της Frontex».

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι:

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία.

Η απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να θέσει αυτά τα θέματα επιβεβαιώνει πως αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ