ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Τελευταία πράξη του δράματος ενδεχόμενες εκλογές

Θεοδωράκης: Τελευταία πράξη του δράματος ενδεχόμενες εκλογές
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή.

«Νομίζω ότι όλοι έχουν συνηδοτοποιήσει ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Θα πρόκειται για μια τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της.

Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Δεν υπάρχει πια καμία 'κυβερνητική ιστορία' που να συσπειρώνει τους 153, που να συσπειρώνει τον κόσμο της. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι θα περάσει από τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου, υποστήριξε ότι «όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης έχει διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».

Κλείνοντας και αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού ισχυρίστηκε ότι οι αγρότές έχουν σε πολλά δίκιο, υπογράμμισε όμως ότι «η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά. Η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα. Έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ