ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Πέτσα - Χαρίτση για ακροδεξιούς και προσφυγικό

Αντιπαράθεση Πέτσα - Χαρίτση για ακροδεξιούς και προσφυγικό
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονη ήταν  η αντιπαράθεση μεταξύ του Στέλιου Πέτσα και του Αλέξη Χαρίτση με αναφορά σε κρούσματα ακροδεξιάς βίας και το προσφυγικό.

Απαντώντας σε δήλωση του κ. Χαρίτση, ο κ. Πέτσας είπες ότι «η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας «ανοιχτά σύνορα», αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας. Η Κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας: «Στην όψιμη "ανησυχία" του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των "53", όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: "Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση"».

Η δήλωση Χαρίτση

Αναφερόμενος στις τελευταίες επιθέσεις ακροδεξιών στη Μυτιλήνη, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε εκτιμήσει ότι «η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός».

Χαρίτσης: Οι νεοναζί αλωνίζουν και στελέχη της ΝΔ επιχαίρουν

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης είχε πει:

«Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ