ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους γονείς - Την Τετάρτη επίσημες ανακοινώσεις

Κορωνοϊός: Στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους γονείς - Την Τετάρτη επίσημες ανακοινώσεις
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν και εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία και στην κοινωνία. 

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν:

  1. Το κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.
  2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση: «Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Σημειώνεται πως μεταξύ των μέτρων που συζητώνται είναι να δίνεται άδεια 15 ημέρων στους γονείς που εργάζονται. Δηλαδή 15 ημέρες στην μητέρα και 15 ήμερες στον πατέρα προκειμένου να μπορέσουν να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για τις γονικές άδειες - Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Παράλληλα, εξετάζεται η τρίμηνη παράταση σε προνοιακά επιδόματα και ασφαλιστική ικανότητα.

Κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ