ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα προς τον ορθολογισμό το ότι ο Μητσοτάκης άδειασε τους ακραίους της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Βήμα προς τον ορθολογισμό το ότι ο Μητσοτάκης άδειασε τους ακραίους της ΝΔ
ΙΝΤΙΜΕ

Κριτική στον πρωθυπουργό πως «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση να πορεύεται με κριτήριο «ισορροπίες» και το όποιο πολιτικό κόστος», ασκεί το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα του κορωνοϊού.

«Συνιστά αναμφίβολα βήμα προς τον ορθολογισμό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άδειασε σήμερα τους ακραίους του κόμματος του, που όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζαν "άπιστους" τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή παρακινούσαν τους πιστούς να μεταλάβουν άφοβα» αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου.

Μητσοτάκης: Δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου

Ακολούθως συμπληρώνει: «Ωστόσο όταν είσαι πρωθυπουργός και έχεις ευθύνη για τη Δημόσια Υγεία όλων των πολιτών, δεν αρκούν οι παραινέσεις αλλά απαιτούνται αποφάσεις. Η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες αποφάσισε - ορθώς - να αποτρέψει τις μαζικές συναθροίσεις, αναστέλλοντας την λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, ΚΑΠΗ, αθλητικών χώρων. Δεν περιορίστηκε σε παραινέσεις, προχώρησε σε αποφάσεις».

Και καταλήγει:

«Γιατί λοιπόν δεν αποφασίζει αναστολή ή τροποποίηση του τελετουργικού των μυστηρίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, παρά πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και στους πιστούς; Δεν είναι θέμα ευσέβειας και ατομικής πίστης, αλλά κατεπείγουσας προστασίας της δημόσιας Υγείας και των πολιτών».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ