ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Πατούλη για τις έκτακτες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής

Κορωνοϊός: Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Πατούλη για τις έκτακτες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής
INTIME NEWS

Τις έκτακτες δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από τη διάδοση του κορωνοϊού, συζήτησαν στα γραφεία της Περιφέρειας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Στη σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι θα υπάρξουν και νέα έκτακτα μέτρα στα οποία η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει. Γι' αυτό, όπως τόνισε, το υπουργείο θα είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για το συντονισμό των δράσεων.

Ο κ. Πατούλης είπε ότι συζήτησαν πώς θα ενεργήσουν από κοινού για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών μέσα από την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και γυμναστήρια

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ