ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: «Απαγορευτικό» σε βουλευτές και υπουργούς - Μόνο μέσω Skype οι συνεντεύξεις

Κορωνοϊός: «Απαγορευτικό» σε βουλευτές και υπουργούς - Μόνο μέσω Skype οι συνεντεύξεις
ΙΝΤΙΜΕ

Πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα που έλαβε επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου και στα στελέχη της κυβέρνησης.

Στην προσπάθεια να περάσει το μήνυμα στους πολίτες για ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης επικοινώνησε με όλους τους βουλευτές ζητώντας τους να αλλάξουν πλήρως όχι μόνο το πρόγραμμά τους αλλά και τις εμφανίσεις τους.

Συγκεκριμένα, αυτό που ζητήθηκε από βουλευτές είναι να εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μόνο μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης ή Skype, ενώ και τα πολιτικά τους γραφεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά για το κοινό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα παραπάνω ισχύουν και για τους υπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς και μη.

Tα νέα μέτρα που αποφάσισε το Μαξίμου

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία –με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη αποφασίστηκαν:

- Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ