ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας:«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για κλείσιμο των συνόρων»

Μουζάλας:«Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για κλείσιμο των συνόρων»
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για το κλείσιμο των συνόρων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό το ενδεχόμενο έχει αρχίσει να απομακρύνεται.

«Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα. Θα είναι μονομερής ενέργεια από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο κ. Μουζάλας, ο οποίος εκτίμησε πως η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων που αναμένεται για τη χώρα μας τις επόμενες μέρες θα είναι πιο ευνοϊκή από την προηγούμενη.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο αποπομπής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, σημείωσε πως αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες θα βγουν από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά τους και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς για την πρόταση περί εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να είναι καταρχήν μία θετική εξέλιξη, εάν προβλέπει ότι η Frontex και το ΝΑΤΟ θα περιπολούν και στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, θα κάνουν διασώσεις και θα επαναπροωθούν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

«Εάν είναι αυτό το σχέδιο, είναι καλό», τόνισε και πρόσθεσε ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι η διαχείριση των μεταναστών στις τουρκικές ακτές.

Διαβάστε ακόμη

Προσφυγικό: Στρατό κι αστυνομία στέλνει η Αυστρία στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ