ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μιας μεγάλης παρτίδας από αντισηπτικά

Γεωργιάδης: Από την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μιας μεγάλης παρτίδας από αντισηπτικά
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε σούπερ μάρκετ βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, με στόχο να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και να ελέγξουν εάν τα μέτρα ασφαλείας της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τηρούνται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ από σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μιας μεγάλης παρτίδας από αντισηπτικά στα καταστήματα, με αποτέλεσμα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «ηρωισμό» από πλευράς τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως οι εργαζόμενοι θα έχουν από αύριο μια επιπλέον δοκιμασία να αντιμετωπίσουν λόγω της αύξησης του ωραρίου.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως εάν κάποιος συγκρίνει τις εικόνες στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με αυτές που βλέπει κάποιος σε άλλες χώρες, τότε θα αντιληφθεί πως η λειτουργία είναι «μετάξι».

«Μόνο ένα μεγάλο μπράβο μπορούμε να πούμε σε εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτες» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας πως τα ράφια είναι γεμάτα.

«Ερχόμαστε με τον κ. Παπαθανάση σε σούπερ μάρκετ για να δείξουμε και στον πλέον δύσπιστό ότι η ελληνική αγορά έχει πλήρη επάρκεια» είπε ο κ. Γεωργιάδης, και συμπλήρωσε: «Αν συνεχίσουμε έτσι, με αυτή την τάξη, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, επίσης, πως από αύριο τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργού από τις 7:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 – 17:00 την Κυριακή.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, τονίζοντας πως μόλις εκδοθεί η σχετική ΠΝΠ θα γίνουν άμεσα έλεγχοι και θα επιβληθούν πρόστιμα.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρόκειται για μια «αναστρέψιμη βλάβη».

«Όχι μόνο θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τη ζημιά αλλά θα βγούμε και κερδισμένοι» τόνισε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Η Ελλάδα έλαβε πρώτη μέτρα και για αυτό και σήμερα έχει λάβει ηπιότερα μέτρα…».

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε ήρωες γιατρούς, εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, που καθημερινά ξεπερνούν το φόβο τους και έρχονται να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Υπενθύμισε δε, πως στις λαϊκές αγορές δεν θα πωλούνται βιομηχανικά είδη αλλά μόνο τρόφιμα.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποια πρόνοια από πλευράς της πολιτείας για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως η κυβέρνηση καλεί τους επιχειρηματίες να προσλάβουν περισσότερο κόσμο.

«Περισσότεροι εργαζόμενοι να δουλέψουν στα σούπερ μάρκετ, πρέπει να γίνουν προσλήψεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, παράλληλα, πως τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια θα είναι εξοντωτικά.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ποσοστό κέρδους που θα είναι μεγαλύτερο αυτού που υπήρχε προ κρίσης…» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, και συμπλήρωσε:

«Σε περίπτωση που βρούμε τέτοιου είδους αισχροκέρδεια θα είμαστε αμείλικτοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ