ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένων

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένων
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για τις παρεμβάσεις κατά του κορωνοϊού, προχώρησε σε ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τόσο εκείνων που ανεστάλη η λειτουργία τους, όσο και εκείνων που συνεχίζεται, τόνισε εισαγωγικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ερχόμαστε να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και αυτών που κλείνουν και αυτών που παραμένουν ανοιχτές» τόνισε ο υπουργός.

Ταυτοχρόνως έστειλε μήνυμα προς τους εργοδότες, οι οποίοι, όπως σημείωσε, δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις, να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές, δεν πρέπει να λειτουργούν υπό καθεστώς πανικού.

Και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασία είναι υπό τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.

«Η κρίση ήρθε για να περάσει (…), πρέπει πάση θυσία να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, στο τέλος της κρίσης η κοινωνία να είναι όρθια και ζωντανή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ