ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19:30 το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 19:30 το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Στις 19:30 θα απευθύνει το νέο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα υπάρξει μια αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE ενώ θα τονίσει για πολλοστή φορά την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μάλιστα, θα επισημάνει πως οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές και πως θα πρέπει να δίνεται έμφαση στις ανθρώπινες ζωές και την Υγεία και λιγότερο στα μέτρα.

Πρόκειται για το τρίτο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που ξεκίνησε η τελευταία κρίση.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «είμαστε σε πόλεμο» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα βγούμε νικητές».

«Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορωνοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν -που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα- επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του διαγγέλματός του.

«Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά», είχε τονίζει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι: «Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».

Στο πρώτο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό και είχε μάλιστα εκτιμήσει πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ