ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς
Δελτίο τύπου / POOL

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει στις 30 Απριλίου, ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο.

Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα.

Η κρίση, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, θα κρατήσει δύο μήνες, όποτε θα αρχίσει η επιδημία να κατέρχεται.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη με τις εισπρακτικές εταιρείες, τόνισε ότι αυτή προβλέπει μεταξύ των άλλων την αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες στους πιστούχους που δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη.

Τρίτη δέσμη μέτρων από το ΥΠΟΙΚ

Σήμερα, Παρασκευή στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν κοινές ανακοινώσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση για την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ