ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος:Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολεία

Θεοδωρικάκος:Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν είναι γραμμένα σε σχολεία
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού έδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ανακοίνωσε ότι την άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, ακόμα και αν έχουν παιδί ηλικίας έως 15 ετών που δεν είναι γραμμένο σε σχολείο (ακόμα και παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό).

Όπως ανέφερε, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι την 25η Μαρτίου δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων, ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό», όπως είπε χαρακτηριστικά.Πώς χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περασμένη εβδομάδα, την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

Στο δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους.

Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται.

Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ