ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για αναστολή δημοσιονομικής πειθαρχίας: Τώρα δεν έχουν καμία δικαιολογία

Τσακαλώτος για αναστολή δημοσιονομικής πειθαρχίας: Τώρα δεν έχουν καμία δικαιολογία
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένα βίντεο στο οποίο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνει την αναστολή όλων των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε., ανήρτησε το Σάββατο στο προφίλ του στο Facebook ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο βίντεο περιλαμβάνεται δήλωση του κ. Τσακαλώτου στις 17 Μαρτίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν ήμουν εγώ στο Eurogroup θα είχα προτείνει την αναστολή του συμφώνου Σταθερότητας».

Ακολουθεί, στο ίδιο βίντεο, η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Λυπάμαι που ο κ. Τσακαλώτος διολισθαίνει σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού».

Και το βίντεο ολοκληρώνεται με τη δήλωση της επικεφαλής της Κομισιόν που ανακοινώνει την πλήρη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, για να μπορούν οι χώρες της ΕΕ να ενισχύσουν χωρίς περιορισμό τις οικονομίες.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο Twitter τόνισε πως «οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να χορηγήσουν στην οικονομία τους όσους (σ.σ. πόρους) θα χρειαστούν».

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, o Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει συμπεριλάβει το εξής σχόλιο, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Τώρα δεν έχουν καμία δικαιολογία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ