ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Στο όριο της αστειότητας οι διαμαρτυρίες των ταξιδιωτών από την Ισπανία

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Στο όριο της αστειότητας οι διαμαρτυρίες των ταξιδιωτών από την Ισπανία
ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις διαμαρτυρίες κάποιων ταξιδιωτών, που επέστρεψαν στη χώρα μας από την Ισπανία και βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για διαμαρτυρίες «στο όριο της αστειότητας» και ανέφερε ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν από το αεροδρόμιο ότι θα έμπαιναν σε απομόνωση.

«Το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός, ο φορολογούμενος πλήρωσε -και πολύ σωστά έπραξε- για τον επαναπατρισμό των συμπολιτών μας αυτών», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν γίνει, ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε τον έλεγχο όλων των συγκεκριμένων επιβατών και τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο, Τρίτη.

«Εκείνοι που δεν νοσούν, θα αποχωρήσουν και θα πάνε σπίτια τους να συνεχίσουν την καραντίνα, όσοι νοσούν θα παραμείνουν εκεί», είπε και στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ίσως και κάποια άλλα ξενοδοχεία να χρησιμοποιηθούν «για περιπτώσεις συνανθρώπων μας που είναι ασυμπτωματικοί αλλά κρυφοί θετικοί στον ιό ή είναι περιστατικά με ελαφρά συμπτώματα».



«Δεν αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις γιατί το ελληνικό κράτος και η Πολιτική Προστασία κάνει όλα όσα πρέπει για να διαφυλάξει τη ζωή των συνανθρώπων μας και τη συνέχεια της κοινωνίας και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση», τόνισε.

«Εκπτώσεις στην επιχειρησιακή μας λογική και στην εφαρμογή των νόμων και των μέτρων που χρειάζεται να πάρουμε δεν θα κάνουμε για κανέναν», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ