ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Έλληνα καθηγητή του Yale για το κυβερνητικό σχέδιο

Κορωνοϊός: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Έλληνα καθηγητή του Yale για το κυβερνητικό σχέδιο
Twitter/ @PrimeministerGR

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε το βράδυ της Δευτέρας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Yale, Νικόλα Χρηστάκη, σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τον κορωνοϊό και το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. 

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Νικόλα Χρηστάκη για το σχέδιό μας για τον κορωνοϊό και το σύστημα υγείας» έγραψε στον λογαριασμό του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλάι σε μια φωτογραφία που έδειχνε πως οι δύο άνδρες συνομίλησαν με βίντεο-κλήση.

«Στηρίζουμε την στρατηγική μας σε στέρεες επιστημονικές συμβουλές και η Ελλάδα έχει το προνόμιο να διαθέτει τόσο ξεχωριστούς επιστήμονες στους οποίους μπορεί να στραφεί, όπου και αν αυτοί βρίσκονται», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του καθηγητή για τα μέτρα της κυβέρνησης

«Μια σημείωση στους φίλους μου τους Έλληνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά έπραξε και έκλεισε τα σχολεία και ανακοίνωσε και άλλα μέτρα για να μειώσει τις κοινωνικές συναθροίσεις. Δεν πρέπει να συγκεντρώνεστε έξω. Δεν είστε σε διακοπές. Μείνετε σπίτι. Βγείτε μία φορά την εβδομάδα για τα απαραίτητα. Μην αγγίζετε φίλους. Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη», έγραψε σε tweet του την Κυριακή ο καθηγητής, Νικόλας Χρηστάκης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεστε, σε αυτή την περίπτωση, ότι οι Ελληνες υπερέχουν των Ιταλών», συνέχισε.

Ο Νίκολας Α. Χρηστάκης είναι Ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός, με αντικείμενο έρευνας τα κοινωνικά δίκτυα και στους κοινωνικοοικονομικούς, βιολογικούς και εξελικτικούς παράγοντες της συμπεριφοράς, της υγείας και της μακροζωίας.

Είναι καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale, όπου διευθύνει το Εργαστήριο Ανθρώπινης Φύσης. Είναι επίσης συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης Δικτύων του Yale.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ