ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Άλλο να βάζεις τάξη, άλλο να καθορίζεις το τηλεοπτικό τοπίο

Γεννηματά: Άλλο να βάζεις τάξη, άλλο να καθορίζεις το τηλεοπτικό τοπίο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα κανάλια και αυταρχικό τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε αρχικά ότι «η ρύθμιση που φέρνει σήμερα στη Βουλή για τα κανάλια η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική και αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει. Είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, η κα. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι «η καθυστέρηση της είναι καταστροφική για τη χώρα. Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να παμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια Κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή».

Η κα Γεννηματά επανέλαβε τη θέση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου θα πρέπει να αποσυρθεί γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. «Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο εισπρακτικού χαρακτήρα και όχι αναμόρφωσης του ασφαλιστικού που οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκε από τον "πάγο" το παράλληλο πρόγραμμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ