ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Ασύστολο ψεύδος η ανακοίνωση του Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Ασύστολο ψεύδος η ανακοίνωση του Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά
INTIME NEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ούτε μία για την Καστοριά. Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς». Αυτό αναφέρει σε δήλωση της το Σάββατο η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ασκώντας σφοδρή κριτική στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα το Σάββατο ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η κυρία Τελιγιορίδου σημειώνει πως «η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος».

Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με χαρά άκουσε αρχικά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας πως «έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς», όμως «ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ούτε έναν γιατρό στην Καστοριά». «Για την ακρίβεια», προσθέτει, «αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο».

Η βουλευτής ζητά να σταλούν άμεσα γιατροί καθώς, όπως αναφέρει, «το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους, άνθρωποι χάνονται».

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, έκανε δήλωση νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής μέσα ατομικής προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά».

«Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και μονάδα τεχνητού νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών. Τέλος, στην Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο», προσθέτει ο κ. Κικίλιας.

«Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», καταλήγει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ