Πέτσας: Τα αυστηρά μέτρα που πήραμε αποδίδουν - Σύγκριση της Ελλάδας με Βέλγιο και Ολλανδία
«Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα αποδίδουν», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παραθέτοντας και δύο συγκριτικούς πίνακες με τον αριθμό θανάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτούς του Βελγίου και της Ολλανδίας.
Η σύγκριση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό, τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορωνοϊό.
Το Βέλγιο με την Ελλάδα έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό, ενώ η χώρα μας παρουσίασε πρώτο κρούσμα κορωναϊού με μία μέρα διαφορά με την Ολλανδία.
Όπως φαίνεται, η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα – σχεδόν 9.000 λιγότερες περιπτώσεις – αλλά και πιο λίγους θανάτους.
«Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορονοιου που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουν. Κανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε! #μενουμε_σπιτι #COVIDー19», γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στα 1.212 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν ακόμη 56, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 43, καθώς μέσα σε 24 ώρες κατέληξαν πέντε άτομα.
Συνελήφθη στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων για κατασκοπεία - Μετέδιδε μυστικές πληροφορίες
13:37
Αναφορά Συρεγγέλα κατά Κωνσταντοπούλου για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά»-«Ουδέποτε έχει ανακαλέσει»
13:27
ΠΑΣΟΚ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Γιάννη Παναγόπουλου μετά τον έλεγχο για ξέπλυμα
13:25
Αρνιακός στο CNN Greece: Στο έλεος θυελλωδών ανέμων και βροχών η χώρα - Έρχονται καταιγίδες στην Αττική τις επόμενες ώρες
13:25