ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί - Εξετάζονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Πέτσας: Φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί - Εξετάζονται χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στον χρόνο τους.

Επίσης, ανέφερε πως εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.Σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όσους μπορούν -και ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών- να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά, ενώ γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο οι Θείες Λειτουργίες να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, ανέφερε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση ενός τέτοιου μέτρου.Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για να κατατεθεί το 50% των μισθών βουλευτών και υπουργών σε ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αποτελεί λαϊκισμό, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεκφεύγει για να καλύψει τα εσωτερικά του προβλήματα.

Επίσης, κάλεσε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα, να πάρουν επίσημα θέση στην πρόταση του Πρωθυπουργού και να πουν τι θα κάνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ