ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια - Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων

Πέτσας: Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια - Εξετάζεται ο περιορισμός μετακινήσεων
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στο τραπέζι φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Στέλιου Πέτσα, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, καυτηριάζοντας παράλληλα τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα, κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το κλείσιμο των διοδίων ενόψει του Πάσχα, δήλωσε ότι: «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια... στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση».

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός, δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση... Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Παράλληλα, εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να αντέξει για να μην έχουμε θύματα του ιού λόγω μικρής δυναμικότητας κλινών, δεν πρέπει να ζήσουμε εικόνες άλλες χώρων.

«Εξετάζουμε ταυτόχρονα μέτρα -σταδιακής- αποκλιμάκωσης όταν μας δώσουν το σήμα οι ειδικοί να επαναφέρουμε τομείς της οικονομίας στη δραστηριότητα και να βγαίνουν οι άνθρωποι από το σπίτι τους» διευκρίνισε.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας μετά την υγειονομική κρίση, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας μετά την υγειονομική κρίση, έχει τρομερή δυναμική έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος, έχει φθηνά περιουσιακά στοιχεία έχει υπόβαθρο στα θεμελιώδη μεγέθη που επιτρέπουν ανάπτυξη και σημαντικές επενδύσεις... Στηρίζουμε τώρα την οικονομία ώστε όταν ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση η οικονομία να κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ