ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό

Κικίλιας: Κρίσιμος ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αυτό τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». «Όσο τηρούμε αυστηρά κοινωνικά και ατομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προηγήθηκαν της πρόσφατης εισαγωγής πέντε τόνων χλωροκίνης στην Ελλάδα από την Ινδία λέγοντας ότι «τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Σε συνεργασία με εταιρείες που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράγουν χλωροκίνη και με τις συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Εξωτερικών έγινε δυνατή η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία».

Διαχρονικά τα προβλήματα του ΕΣΥ

Σε ό,τι αφορά της αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τύχη των προσληφθέντων υγειονομικών λέει ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαχρονικά προβλήματα. Όμως να θυμίσω πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ανισορροπία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων: 8.577 αποχωρήσεις αντί 7.205 προσλήψεις. Έχουμε εγκρίνει περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, από τους οποίους 2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Ειδικά για το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισήμανε ότι έχουν προσληφφεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία 112 νοσηλευτές και 14 γιατροί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ