ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού
INTIME NEWS

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ενώ με απόφασή του συγκροτείται μητρώο παρόχων κατάρτισης για επιστήμονες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως η άδεια ειδικού σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αν και κανονικά πρόκειται να λήξει στις 10 Απριλίου, πλέον παρατείνεται, με τους ίδιους όρους, έως τις 24 Απριλίου.

Εξάλλου, νωρίτερα τη Δευτέρα συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μητρώο παρόχων κατάρτισης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη δράση: «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19, που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών» (αριθμός πρόσκλησης 2/2020).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, το εν λόγω μητρώο τίθεται σε μορφή πίνακα ως αναπόσπαστο παράρτημα της παρούσας απόφασης.

Ο πίνακας πρόκειται να αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» (https://elearning.yeka.gr) και της Ειδικής Υπηρεσίας «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ