ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεσυρόπουλος για ΠΝΠ: Προτεραιότητα να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις

Βεσυρόπουλος για ΠΝΠ: Προτεραιότητα να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προτεραιότητα συνιστά για την κυβέρνηση η διατήρηση “ζωντανών” των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας επεσήμανε στη Βουλή, όπου πέρασε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή, η ΠΝΠ με τα μέτρα της 20ης Μαρτίου για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων και την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε λόγο για ουσιαστικά μέτρα, σημειώνοντας πως έχουν ήδη ενεργοποιηθεί δράσεις ύψους 6,8 δισ. ευρώ που συνεχώς επικαιροποιούνται και ενισχύονται. Απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως “δεν υπάρχουν περιθώρια για επίδειξη λαϊκισμού”, καθώς αυτό που προέχει είναι να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας. “Αν κλείσει μια επιχείρηση, πολύ δύσκολα ξανανοίγει”, είπε και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να στείλει ένα μήνυμα συνεννόησης και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης που κατάφεραν να μειώσουν τη μετάδοση του ιού και διασφάλισαν τη λειτουργικότητα του συστήματος υγείας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των πολιτών με χρόνιες ή άλλες παθήσεις που τυγχάνουν περίθαλψης.

Υπέρ της πνπ τάχθηκε μόνον η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια. Καταψήφισε το ΚΚΕ, παρών δήλωσε το ΜέΡΑ 25.

Ο Γιώργος Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην ΠΝΠ περιλαμβάνονται μεν σωστά μέτρα, αλλά υπάρχουν κι άλλα που είναι ανεπαρκέστατα ή σε λάθος κατεύθυνση, ενώ ορισμένες διατάξεις ειναι σκανδαλώδεις. “Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου το κράτος αναλαμβάνει το 100% και του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, εδώ το κράτος λέει στους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισή πληρωμή και λέει στις επιχειρήσεις «απολύστε»”, είπε.

Για εργοδοτική αυθαιρεσία που καλπάζει αυτές τις ημέρες μίλησε ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο όνομα έκτακτης ανάγκης θεσπίζει δεκάδες αντεργατικά μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ