ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: 28 τα κρούσματα του κορωνοϊού σε δύο δομές μεταναστών

Μηταράκης: 28 τα κρούσματα του κορωνοϊού σε δύο δομές μεταναστών
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Σε 28 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα σε δύο δομές μεταναστών σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με την ΤΑ για τον περιορισμό της πανδημίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ανέφερε ότι σε όλες τις δομές φιλοξενούνται συνολικά 70.000 άτομα και πως «εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε 2 δομές, ευτυχώς χωρίς κανένα θάνατο» και διαβεβαίωσε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί για την προστασία προσφύγων και μεταναστών στις δομές, με χώρους καραντίνας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η χώρα δέχεται ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία και σημείωσε πως τις τελευταίες 15-20 ημέρες οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές.

Σε ό,τι αφορά στις σχεδόν μηδενικές αφίξεις του τελευταίου διαστήματος, είπε πως μεταφέρονται σε δύο νέες δομές σε Σέρρες και Μαλακάσα, που είναι κλειστές για λόγους δημόσιας υγείας.

Αναφέρθηκε στα αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται από την ΕΛ.ΑΣ. και επεσήμανε ότι για τους διαμένοντες στις δομές των νησιών δεν θα καταβληθεί το επίδομα Απριλίου που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ, ενώ η προμήθεια βασικών ειδών θα γίνεται εντός των δομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ