ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετατροπή ΜΑΦ σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Μετατροπή ΜΑΦ σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας
Δελτίο τύπου / POOL

Τη μετατροπή Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο υφυπουργός Υγείας επεσήμανε πως αυτό θα συμβεί επειδή οι υπάρχουσες μονάδες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπήρξαν πολλά κρούσματα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν στο νοσοκομείο Καστοριάς, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας, ενημερώνοντας πως 12 εργαζόμενοι μολύνθηκαν από τον ιό και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Υπογράμμισε πάντως, πως οι δομές τόσο στην πόλη όσο και τους όμορους νομούς λειτούργησαν επαρκώς, εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης αποκάλυψε ότι αν και δόθηκαν εγκρίσεις για προσλήψεις, εμφανίστηκε μόνον ένας γιατρός.

«Δώσαμε εγκρίσεις για προσλήψεις αλλά δυστυχώς μόνο ένας γιατρός εμφανίστηκε και μπορέσαμε και καλύψαμε τις ανάγκες από τις γύρω περιοχές. Αν χρειαστεί θα αξιοποιήσουμε και τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα γιατί σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς», είπε και πρόσθεσε:

«Ιδιώτες γιατροί για τις ειδικότητες που χρειαζόμαστε θα επιστρατευτούν, θα επιταχθούν και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του συστήματος. Και ιδιωτικές κλινικές εάν χρειαστεί θα επιταχθούν και ήδη έχουμε ενημερωθεί ότι είναι στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας όλες οι ιδιωτικές κλινικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ