ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αν τα δώσουμε όλα τώρα, δεν θα έχουμε μετά

Χατζηδάκης: Αν τα δώσουμε όλα τώρα, δεν θα έχουμε μετά
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ /ΙΝΤΙΜΕ

Στις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Κωστής Χαζηδάκης.

Μιλώντας στο Open, o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τέσσερις δέσμες μέτρων για την οικονομία και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και το Μάιο και για όσο χρειαστεί.» Προσέθεσε ωστόσο ότι οι πόροι είναι πεπερασμένοι και αν τα δώσουμε όλα τώρα δεν θα έχουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο που οι γιατροί πιθανολογούν ότι ο ιός μπορεί να ξαναχτυπήσει. «Στη δημόσια υγεία αντικειμενικά η προσπάθεια έχει πετύχει. Έχουμε υποπολλαπλάσια θύματα και κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες αντίστοιχου πληθυσμού με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια αντίστοιχη διαχείριση στην οικονομία, με τη διαφορά ότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία ούτε Αμερική. Τώρα προσπαθούσαμε να βγούμε από την κρίση. Εξαντλούμε τα περιθώρια, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε θέσει και το ζήτημα των κορονο-ομολόγων. Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πιστεύω ότι θα ήταν και προς όφελος των χωρών του Βορρά γιατί αν καταρρεύσει ο Νότος δεν θα έχουν αγορά για να πουλήσουν τα προϊόντα τους», τόνισε ο υπουργός.

Δεν θα κοπεί το ρεύμα

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι κανένας φτωχός άνθρωπος που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά και ότι κανείς από όσους εκμεταλλεύονται την κρίση για να παραστήσουν τους φτωχούς δεν θα αντιμετωπίζεται θετικά. «Ενθαρρύναμε όλες τις εταιρείες, και ανακοίνωσαν πακέτα εκπτώσεων η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της. Οι ενεργειακές εταιρείες είναι κι αυτές επιχειρήσεις με εργαζόμενους, πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μηχανήματα. Όλα αυτά συνιστούν έξοδα. Αν δεν εισπράττουν δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε: «Γι' αυτό το πακέτο των εκπτώσεων πρέπει να είναι μετρημένο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ