ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες το Πάσχα

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες το Πάσχα
INTIME NEWS

«Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού», τόνισε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνεις προς τους πιστούς εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επικαλούμενος τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και ένα νεωκόρο.

«Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς», τόνισε εμφατικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Απηύθυνε έκκληση «να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή» και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια».Επιπρόσθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο όσον αφορά στα αεροδρόμια, τονίζοντας πως σε εξέταση για τον κορωνοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ