ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη

Πέτσας: Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη

Ως αργή και μακρόσυρτη περιέγραψε την επιστροφή στην κανονικότητα ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα είναι οριζόντια και ταυτόχρονη.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την καμπάνια ενημέρωσης της πανδημίας σε ΜΜΕ, ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «η ενημέρωση των πολιτών εμπορεί να σώσει ζωές».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε εάν κάποιοι αρνούνται να κατανοήσουν αυτή την αυταπόδεικτη αλήθεια:

«Τι θέλουν; Τους πολίτες σε άγνοια; Την παραπληροφόρηση, τις αβάσιμες φήμες και τα fake news; Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν δεν υπάρχει έγκυρη ενημέρωση, υπάρχει φόβος και ανασφάλεια; Δεν θα παίξουμε κορόνα -γράμματα την υγεία πολιτών», είπε και με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πάει να ελέγξει τους αρμούς εξουσίας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ενημέρωση έγινε σε δύο φάσεις: α) δωρεάν προβολή μηνυμάτων ενός λεπτού από ραδιόφωνα και τηλεοπτικά δίκτυα και β) κάλυψη σε όλα τα ΜΜΕ και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαίου, στην οποία περιλαμβάνονται και τα περιφερειακά και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σημείωσε ακομη, ότι η δαπάνη δεν θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ.

Ο Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωσε ακόμη, πως δεν θα υπάρξει διαγραφή ή έκπτωση από το τίμημα που καταβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για την απόκτηση άδειας.

Ναι στην ενημέρωση των πολιτών και τη στήριξη του Τύπου αλλά με όρους διαφάνειας, ζήτησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστική» εικόνα προβολής μόνον του κυβερνητικού αφηγήματος. Ανέφερε ότι συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή και ειπε πως «πρέπει να δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις κι αν χρειαστεί να αλλάξει η ΠΝΠ, είναι θέμα δημοκρατίας», ενώ υπέβαλε αίτημα ακρόασης του ΕΣΡ μετά το Πάσχα.

«Όχι στο λαϊκισμό απ' όπου κι αν προέρχεται αλλά όχι και στις κυβερνητικές ολιγωρίες και σκοπιμότητες αυτή την ώρα», ανέφερε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ που ζήτησε η καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού να γίνεται με διαφάνεια και δίκαια κριτήρια.

Την άποψη ότι η καμπάνια θα έπρεπε να ήταν δωρεάν καθώς αφορά ζήτημα δημόσιας υγείας, εξέφρασε η Μαρία Κομνήνακα από το ΚΚΕ, ενώ ζήτημα πολυφωνίας έθεσε ο Γιώργος Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση. Περισσότερες διευκρινίσεις για την επιλογή της εταιρίας που ανέλαβε τη διαφημιστική καμπάνια, ζήτησε η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ