ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Βορίδης: Θα στηριχθούν εμπράκτως όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία

Κορωνοϊός – Βορίδης: Θα στηριχθούν εμπράκτως όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Από πλευράς υπουργείου παρακολουθούνται στενά οι ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και θα στηριχθούν εμπράκτως όλοι όσοι έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία».

Αυτό τόνισε τη Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με 14 εκπροσώπους καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, ανθοκόμων και αλιέων από τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

Από τη μεριά των εκπροσώπων συμμετείχαν οι κύριοι Κώστας Αλεξανδρής (Έβρος), Άρης Αρσενίου (Λάρισα), Χρήστος Βοργιάδης (Ημαθία), Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (Σέρρες), Αχιλλέας Δούμας (Βοιωτία), Ιωάννα Καρρά (Τρίκαλα), Θανάσης Κελμάγερ (Αττική), Χάρης Κόκκαλης (Βόλος), Γιάννης Παναγής (Σέρρες), Δημήτρης Παπαδάκης (Χαλκιδική), Γιώργος Παπαδημητρίου (Φωκίδα), Πάνος Πασάκης (Πέλλα) και Βαλάντης Φαριάης (Πιερία).

Κατά τα λοιπά, στα 2.170 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς τη Μεγάλη Τρίτη ανακοινώθηκαν 25 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα, οι νεκροί φτάνουν τους 101 καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 27 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από τους ασθενείς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ