ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Κικίλια και Τσιόδρα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Κικίλια και Τσιόδρα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ
TWITTER / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τη Μεγάλη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον περιφερειακό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ. Χανς Κλούγκε.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος και άλλοι υπουργοί Υγείας ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter μια ανάρτηση, με στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη.

Την ίδια στιγμή, ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 91 και 77 ετών.

Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις 06:10 το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Πτολεμαΐδα στο Μποδοσάκειο. Πρόκειται για άνδρα 91 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στις 06:30 στην Αθήνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Πρόκειται για άνδρα 77ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

2.207 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Στα 2.207 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 15 νέα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακόμη 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έως σήμερα, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 137.906 θάνατοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ