ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα θέλουμε να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα θέλουμε να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα
INTIME NEWS/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

«Οι μέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως κυβέρνηση αποδίδουν καρπούς», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας ότι «στόχος είναι η χώρα μετά το Πάσχα να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από τους ειδικούς να μην ανοίξουν τα σχολεία, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι σε καθημερινή επικοινωνία με την καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

«Δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Για τις Πανελλαδικές επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. «Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα», είπε η υπουργός Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ