ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα διανεμηθεί»: Ο Κ. Βλάσης εξηγεί πώς θα φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως

«Δεν θα διανεμηθεί»: Ο Κ. Βλάσης εξηγεί πώς θα φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως
ΙΝΤΙΜΕ

Θα φτάσει στην Αθήνα αλλά δεν θα διανεμηθεί: τη διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού η Ελλάδα δεν θα υποδεχτεί φέτος με λαμπρότητα και τιμές το Άγιο Φως, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το σημαντικό είναι πως μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τις ισραηλινές αρχές, θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

- Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.
- Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.
- Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
- Θα γίνει μια λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.
- Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», «δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ