ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για Βρούτση: Είχε ενημερώσει τον Μητσοτάκη για το πρόγραμμα - σκάνδαλο;

Αχτσιόγλου για Βρούτση: Είχε ενημερώσει τον Μητσοτάκη για το πρόγραμμα - σκάνδαλο;
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το κατά πόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ενήμερος για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση που τελικά καταργήθηκε, διερωτάται η Έφη Αχτσιόγλου

«Μετά τη χθεσινή ακύρωση του σκανδαλώδους προγράμματος τηλεκατάρτισης, που διαφήμιζε επί έναν ολόκληρη μήνα ο κ. Βρούτσης, θα έπρεπε να έχει απαντήσει σε ένα και μόνο ερώτημα:

Γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος – σκάνδαλο ή ήταν δική του πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου;», διερωτάται η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκάνδαλο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ να μοιράζονται σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε εταιρείες παροχής πληροφοριακού υλικού

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε το πρωί στη Βουλή η υπόθεση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης μέσω voucher, που καταργήθηκαν μετά το σάλο που ξέσπασε, με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση να παραδέχεται αστοχίες τις οποίες απέδωσε στον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεση της η κυβέρνηση και να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που θεσμοθέτησε τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι ακολούθησε το θεσμικό πλαίσιο που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος ως πράξη πολιτικής γενναιότητας και εντιμότητας.

«Ζητάτε σήμερα την παραίτησή μου για το πρόγραμμα, όταν εμείς είχαμε την τόλμη να το διορθώσουμε; Αυτό λέγεται πολιτική αθλιότητα και υποκρισία», ανέφερε απαντώντας σε όλους όσοι ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την ποιότητα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ