ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων

Τσιάρας: Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δεν τίθεται ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων διαβεβαίωσε στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας και παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την παράταση του χρόνου προστασίας της ακατοικίας.

«Δεν τίθεται θέμα έναρξης πλειστηριασμών, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρή διαπραγμάτευση για την παράταση της προστασίας», ανέφερε στη Βουλή, στη συζήτηση της
ΠΝΠ της 30ης Μαρτίου ο υπουργός Δικαιοσύνης που ήρθε σε κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την α’ κατοικία έως τις 31/12/19.

«Να διαβάσετε τα κείμενα των θεσμών, μας πίεζαν να δεσμευθούμε να μην υπάρξει επέκταση, δεν το δεχθήκαμε, άλλο αυτό κι άλλο ότι δεσμευθήκαμε άρση, να μας ζητήσετε συγγνώμη», αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και σας ενοχλεί, αλλά είναι τα πραγματικά γεγονότα, είχατε δεσμευθεί ότι έληγε στις 31/12/19, εμείς πήραμε την παράταση και είμαστε και τώρα σε σκληρή διαπραγμάτευση», ανταπάντησε ο Κώστας Τσιάρας.

O ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε την τροπολογία για την παράταση προστασίας της α’ κατοικίας έως το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ