ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση

Βούτσης: Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Κάλεσμα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση έκανε σήμερα ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο Mega ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε και δείχνει μία απίστευτη «επιτελική ικανότητα» να μην απαντάει στα ζητήματα που τίθενται. Η Κυβέρνηση αυτή δεν κάνει διάλογο. Δεν είναι διαφανής. Δημιουργεί σκιές ακόμα και στην οικονομική διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως θέσει για παράδειγμα τα ζητήματα του Τύπου και των ΜΜΕ, τα οποία θα έπρεπε η κυβέρνηση να τα έχει διαχειριστεί πολύ διαφορετικά, ενισχύοντας τα ακόμα περισσότερο αλλά με εντελώς διαφορετική μεθοδολογία. Το ίδιο συνέβη και με την περίφημη υπόθεση, το μεγάλο σκάνδαλο των voucher. Επίσης βλέπουμε εταιρείες, οι οποίες ενώ για ιδιαίτερους λόγους έχουν πάει πάρα πολύ καλά μέσα στην κρίση και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενισχύονται από την Κυβέρνηση».

Μαύρες μέρες

Ο Νίκος Βούτσης φάνηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην οικονομία: «Χωρίς συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ήδη ή αυτών που θα έρθουν και χωρίς ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι σαφές ότι μας περιμένουν μαύρες μέρες. Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του. Μπορεί σήμερα να ακούμε για το δημόσιο σύστημα Υγείας, για το ΕΣΥ, όλα τα διθυραμβικά των αλλεπάλληλων διαγγελμάτων του Πρωθυπουργού, πλην όμως εν τοις πράγμασι είναι σαφές ότι οι πολιτικές, οι οποίες ήδη από τώρα ασκούνται ή αυτές που προοιωνίζεται η παρούσα κρίση, είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου».

Υπογράμμισε δε ότι: «Στο σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της Αντιπολίτευσης είναι σαφές ότι μετά τη φάση των μνημονίων και τις εκλογές του Ιουλίου και πολύ πριν την απειλή του κορωνοϊού, υπάρχει ένα έδαφος όπου ανταγωνιζόμενες ή εκ παραλλήλου κατατίθενται προτάσεις και παρεμβάσεις.

Υπάρχει ένα πεδίο συνεργασίας για τις προοδευτικές λύσεις απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Υπάρχει λοιπόν σαφές πεδίο για κοινές τοποθετήσεις και μέσα και έξω από τη Βουλή αλλά και για συνεργασίες μέσα στην κοινωνία έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας νέος συσχετισμός.

Για να μπορέσει η κοινωνία να μείνει όρθια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ