ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει έλεγχο στα ΜΜΕ εκβιάζοντας οικονομικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει έλεγχο στα ΜΜΕ εκβιάζοντας οικονομικά
INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει, με ανακοίνωσή του το Σάββατο, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι «προχωρά σε δεύτερο πακέτο επιχορήγησης των ΜΜΕ, το οποίο ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό συμβαίνει «την ίδια μέρα, μάλιστα, που ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης δηλώνει με περισσό θράσος πως η στήριξη των εργαζόμενων που πλήττονται από την καραντίνα συνιστά λαϊκισμό και προαναγγέλλει το κόψιμο της επιχορήγησης των εργαζομένων με 800 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοινώνει την εκταμίευση 9 εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος, πέραν των 11 εκατ. που είχε δώσει στις αρχές Απριλίου».

«Είναι πλέον σαφές ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προώθηση της καμπάνιας “Μένουμε σπίτι”, ούτε η ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά ο οικονομικός εκβιασμός τους και το “Λιβανίζουμε Μητσοτάκη”. Με πρόσχημα την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλλει ολοκληρωτικό έλεγχο στο πεδίο της ενημέρωσης. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αντιγράφει κατά γράμμα τον φίλο και ομόσταυλό του Βίκτορ Όρμπαν, μοιράζοντας εν κρυπτώ δημόσιο χρήμα», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Και προσθέτει: «Τα κονδύλια αυτά όμως δεν ανήκουν στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του. Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας αλλά και δημοκρατίας να γνωρίζουν οι πολίτες που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα».

«Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο θα του επιτρέψει να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του, είναι βαθιά γελασμένος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ