ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Από τις 4 Μαΐου τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Από τις 4 Μαΐου τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας
INTIME NEWS

«Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το μένουμε σπίτι στο περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον είναι ότι τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τοποθετούμενος επί της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού κατά του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα.

Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.

Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης «απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό», ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο».

Με πειθαρχία και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια όσο δύσκολη κι αν είναι. Θα πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι και ρεαλιστές. Η νόσος είναι παντού γύρω μας και δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας. Μέχρι τις 4 Μαΐου ο στόχος είναι ένας: Μένουμε στο σπίτι και περιμένουμε και υπομένουμε με καρτερικότητα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «από τις 4 Μαΐου τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της επόμενης φάσης. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν με συγκεκριμένους περιορισμούς. Εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα και αυστηρά τα νέα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε στο επόμενο στάδιο. Όσο πιο ανεύθυνα φερθούμε τόσο αυτό θα συνεπάγεται πισωγύρισμα και πιθανούς νέους περιορισμούς».

«Προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητα, η ασφάλεια των πολιτών παραμένει το ύψιστο καθήκον μας. Μόνο με σκληρή επιχειρησιακή δουλειά. Είμαστε σε πλήρη συναγερμό – Όσο πιο πιστοί παραμείνουμε στην τήρηση των κανόνων τόσο θα προχωράμε παρακάτω», υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο Νίκος Χαρδαλιάς.ΔΗΜΟΦΙΛΗ