ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Παπαθανάσης στο CΝΝ Greece: Θα λάβουμε κι άλλα μέτρα εάν χρειαστεί

Κορωνοϊός - Παπαθανάσης στο CΝΝ Greece: Θα λάβουμε κι άλλα μέτρα εάν χρειαστεί
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα καταστήματα που θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου θα πωλούν μόνο τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς ΚΑΔ, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Ένα κατάστημα που έχει δυο και τρεις κωδικούς δραστηριότητας θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο για το συγκεκριμένο ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Δεν ανοίξαμε όλα τα καταστήματα, γιατί επιλέξαμε να ανοίξουμε ένα μείγμα του λιανικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών για να μετρήσουμε και εμείς και οι επιδημιολόγοι τη διασπορά του ιού. Ετσι ανοίγουμε το 10% των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή και επιστρέφει το 10% των εργαζομένων που τέθηκαν σε ανατολή σύμβασης».

Όπως επεσήμανε, το σχέδιο είναι προσεχτικό και μελετημένο. Στις 11 Μαΐου ανοίγει όλο το λιανεμπόριο και μέσα σε μία εβδομάδα ανοίγει το 45% των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει με κρατική εντολή.

Από τις 4 μέχρι 11 Μαΐου, οι ειδικοί έχουν μοντέλα βάσει των οποίω θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη κάθε μέτρου και αν χρειαστούν βελτιώσεις και αλλαγές θα τις κάνουμε, επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Πάμε βήμα βήμα, επανεξετάζουμε όλα τα μέτρα και είμαστε ανοικτοί σε διορθωτικές κινήσεις. Αισθανόμαστε ασφαλείς, θεωρούμε ότι κάνουμε το σωστό και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τα μέτρα».

Για τα καταστήματα που θα ανοίξουν, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως πρέπει να έχει στην είσοδο να είναι αναρτημένο έγγραφο που θα αναφέρει τα τετραγωνικά και πόσα άτομα μπορούν να είναι εντός.

Αναφορικά με την εστίαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως η πολιτεία δεν θα αφήσει έτσι τις επιχειρήσεις και θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης για όσες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν στο σύνολό τους. Για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν μερικώς τόνισε πως θα εξακολουθήσουν να στηρίζονται από το κράτος.

Τέλος ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως το υπουργείο θα παραμείνει κοντά στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ