ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης.

«Η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά και πάλι θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε αποδεδειγμένη θεραπεία μέχρι τώρα. Γι΄αυτό και η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο», είπε χαρακτηριστικά.

Eίπε ακόμη πως οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

«Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο της κατοικίας μας», υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στα ιατρικά εργαστήρια, στα ταξί κλπ.

Πρόσθεσε δε ότι παρατείνεται μέχρι τις 17 Μαϊου η αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

«Ο ιός παραμένει εδώ. Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», δήλωσε.



Στους 139 οι νεκροί στη χώρα μας

Σε 139 ανέρχονται οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ένας ακόμη θάνατος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 2.576.

Εξάλλου, 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να υπολογίζεται στα 67 έτη.

Παράλληλα, 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ