ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Για να βγούμε με ασφάλεια, τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας

Μητσοτάκης: Για να βγούμε με ασφάλεια, τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας
ΙΝΤΙΜΕ

Νέο μήνυμα στους πολίτες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, σχετικά με την άρση των μέτρων.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι νέες συνήθειες που αποκτήσαμε πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση», τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

«Για να βγούμε με ασφάλεια, τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα. #Μένουμε_Ασφαλείς», συμπληρώνει.

Στην ανάρτηση, ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και ένα βίντεο με τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας που πρέπει να τηρούν οι πολίτες για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε πως κατά το χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «μετά από τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής μπορώ σήμερα να ανακοινώσω τους άξονες μιας ‘γέφυρας ασφάλειας’ προς τη νέα καθημερινότητα: Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS».

«Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας. Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Αναφέρω ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ