ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πλήττουν σοβαρά την οικονομία, εκτιμά ο Δ. Μάρδας

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πλήττουν σοβαρά την οικονομία, εκτιμά ο Δ. Μάρδας
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην οικονομική ζημιά που θα υποστεί η ελληνική οικονομία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Κάνοντας παραλληλισμό των τωρινών αγροτικών κινητοποιήσεων με εκείνες του 1997, ο κ. Μάρδας τόνισε, μιλώντας στο Mega, πως το κόστος των 58 ημερών μπλόκων τότε, είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές, μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν "σηκώσουν κεφάλι" μετά από 2-3 χρόνια.

«Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς και δεν μπορούν να αγνοηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών , σημειώνοντας ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος, καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει, παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι «η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν το θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους», ενώ δήλωσε πως τα αιτήματα των αγροτών, θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μετέφερε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ