ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βουλή: Ο Τασούλας «διόρθωσε» Βελόπουλο και Βαρουφάκη στην Ολομέλεια

Κορωνοϊός - Βουλή: Ο Τασούλας «διόρθωσε» Βελόπουλο και Βαρουφάκη στην Ολομέλεια
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποστροφή της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού.

«Δεν έχουμε μόνο ενημέρωση. Έχουμε και αρχαιογνωσία. Έχουμε Αγάθωνα, Περικλή. “To φυλάξαι τ' αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι”, ήθελα να πω ότι είναι του Δημοσθένη. Δεν είναι του Περικλή. Το είπε ο Δημοσθένης στον σπαρακτικό του λόγο, τον Ολυνθιακό, που προσπαθούσε να πείσει τους Αθηναίους να πολεμήσουν τον Φίλιππο. Αφού κάνουμε αρχαία, να τα κάνουμε σωστά. Μετά τα αρχαία στα σύγχρονα. Το λόγο έχει ο κ. Βαρουφάκης», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε και στο «κατηγορώ» του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο τρόπος με τον οποίο συνεδρίασε η Βουλή εν μέσω πανδημίας, με την ακολουθία των ΠΝΠ συνιστά παρέκκλιση από την κανονικότητα, αν και θα ήταν δυνατό να είναι πιο αντιπροσωπευτικές οι συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, όπως γίνεται στη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Κύριε Βαρουφάκη, εγώ δεν παρακολουθώ τη Βουλή των Λόρδων γιατί μου το απαγορεύει το άρθρο 4 του Συντάγματος (σ.σ. σύμφωνα με το άρθρο 4Σ "Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες"). Παρακολουθώ όμως τη Βουλή των Κοινοτήτων», σχολίασε ο Κώστας Τασούλας.

«Έχουν 650 μέλη. Είναι παρόντες 50 στις συνεδριάσεις και 110 συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη. Δεν έχουν τους υπόλοιπους 500 με τηλεδιάσκεψη. Παρά ταύτα, επειδή και σας ακούμε και όλοι συζητάμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, χωρίς να κάνουμε τους έξυπνους, δεν φανταζόμουν ότι θα μιλάω με τους γιατρούς, περισσότερο από ό,τι μιλώ με τους διευθυντές νομοθετικής εργασίας και κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι μια έκτακτη συνθήκη. Βάλαμε τηλεδιάσκεψη στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον -γιατί ακούστηκε ότι δεν έγινε διαβούλευση- και εξετάστηκαν επί 8 ώρες, 25 φορείς. Ο Κανονισμός προβλέπει ακρόαση μέχρι 10 φορείς αλλά ακούστηκαν 25 φορείς. Στην Ολομέλεια θα κάνουμε τις απαραίτητες προμήθειες. Η αίθουσα της Ολομέλειας δεν ήταν προετοιμασμένη, όπως η αίθουσα της Γερουσίας, για συνέδρια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε καλύτερα από το βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων, να συνεδριάζουμε και να συμμετέχουν περισσότεροι από 200 βουλευτές», εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ