ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα – Τι ισχύει για το ωράριο και τα τετραγωνικά

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα – Τι ισχύει για το ωράριο και τα τετραγωνικά
INTIME

Σε διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων τη Δευτέρα, 4 Μαΐου προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης κατά τη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, τόνισε ο υφυπουργός, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ σε λειτουργία είναι και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε. Στις 4 Μάη κάνουμε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην οικονομία» επεσήμανε ο κ. Παπαθάνασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ